HR-strategie voor directeuren

Home » Trainingen » HR-strategie voor directeuren
HR-strategie voor directeuren 2019-01-15T12:16:15+00:00

Herkent u dit ?

Sparren over HR-gerelateerde vraagstukken binnen uw onderneming schiet er vaak bij in. HR is wellicht niet uw ‘specialisme’, de voor de hand liggende HR-taken, veelal in de arbeidsvoorwaardelijke sfeer, worden gedaan. Waan van de dag, bezoek uit binnen- en buitenland, ontmoetingen met belangrijke klanten, invoering van nieuwe productielijnen, enzovoorts maken dat er (te) weinig tijd besteed wordt aan de ontwikkeling van uw belangrijkste asset: uw mensen.

Met en van elkaar leren

Met 3 collega-directeuren gaat u, voorbereid en wel, in gesprek over HR-onderwerpen die u na aan het hart liggen. Personeelsplanning, inzetbaarheid van oudere werknemers, ziekteverzuimbeheersing, gesprekken met medewerkers over hun functioneren nu en straks, leiderschap, ontwikkeling van het management, enzovoort. U bepaalt wat er besproken wordt. Elke collega brengt zijn/haar ervaring en natuurlijk ook zijn vraagstukken in.

Werkwijze

Elke directeur maakt zijn eigen ‘agenda’ in combinatie met zijn/haar hulpvraag. Een schrijfwijzer wordt aangereikt. Ieder ontvangt de ‘agenda’ van de andere deelnemers. Er worden zes bijeenkomsten van elk drie uur (14.00 tot 17.00) georganiseerd, steeds met een tussenperiode van twee weken. Telkens is één van de directeuren gastheer/-vrouw. Aan het einde van een bijeenkomst wordt de agenda en ‘het huiswerk’ voor de volgende bijeenkomst vastgesteld. De laatste bijeenkomst staat in het teken van: wat hebben we met en van elkaar geleerd.

Resultaat

In een korte periode heeft u, samen met een aantal collega-directeuren, kennis en ervaring gedeeld op HR-vraagstukken. Met de opgedane inzichten kunt u aan de slag in uw bedrijf. Met uw eigen ervaringen hebt u anderen verrijkt, terwijl uzelf weer geïnspireerd bent geraakt door wat anderen hebben ingebracht.

Begeleiding

HRDfocus begeleidt het ‘Met en Van Elkaar Leren’. Wij zorgen ervoor dat elke bijeenkomst ‘gesmeerd’ verloopt en u na afloop van het traject een schat aan inzichten ‘rijker’ bent geworden. U ontvangt een eindverslag, waarin vanuit samenhang en inzicht de kernpunten worden benoemd en een handelingsplan.

Met en van elkaar leren

Als directeur wordt elke dag een groot aantal beslissingen van je gevraagd. Ook beslissingen op het gebied van de medewerkers die in jouw bedrijf of organisatie actief zijn. Het is onze ervaring dat het goed is om in een andere omgeving, met andere directeuren, de vragen die deze beslissingen meebrengen, te kunnen bespreken. Wij bieden daar graag gelegenheid voor.